Veilig & Vertrouwd naar uw bestemming!

PGB vervoer

Bij Vervoersdiensten Borger kunt u terecht voor vervoer vanuit een PGB indicatie.

 

Het Persoonsgebonden Budget (PGB) is een bedrag waarmee u zelf uw zorg kunt regelen. Op basis van een gestelde indicatie krijgt u een bepaald budget waarmee u naast zorg ook taxivervoer kunt inkopen. Dit kan alleen als u PGB ontvangt uit de Wlz, Wmo Begeleiding of uit de Jeugdwet; in uw indicatie staat dan dat u recht heeft op vervoer.

Aangezien u met PGB zelf uw zorg kunt regelen bent u verantwoordelijk voor de keuze van het taxibedrijf en het organiseren ervan. Wanneer u graag met ons vervoerd wilt worden kunt u contact met ons opnemen, wij komen dan bij u langs om het een en ander met u te bespreken. Wanneer u besluit om van onze diensten gebruik te maken, kunnen wij een zorgovereenkomst met u afsluiten. Deze overeenkomst wordt dan ingediend bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Vervolgens kunt u de facturen in combinatie met het formulier ‘Declaratie vervoerskosten’ indienen bij de SVB.

Ook met vervoer op basis van een PGB indicatie maken wij zo veel mogelijk gebruik van dezelfde chauffeur. Dit zorgt voor meer vertrouwen en structuur, een prettige vervoerservaring en minder prikkels.

Voor meer informatie of een persoonlijk gesprek kunt u contact opnemen via 0599-239078 of info@vervoersdienstenborger.nl